有了您的纳税,就有肇庆的辉煌
返回列表 发帖
您未登陆,无法回复!请点此处进行登陆!

琴晚系咪好多人发誓啊?

琴晚系咪好多人发誓啊?

琴晚系出面度安静咁叹紧咖啡,突然电闪雷鸣。嘈住晒我系度扮文艺咁饮咖啡,思考人生,然后望出窗外,我雕!个天咁( )恐怖个!冇停咁行雷闪电,过咗阵睇朋友圈,平时发誓嘅朋友全部安静了,跟住就系同一个话题刷屏!边度水浸,边度又水浸,边度居然水浸,边度依然水浸。我想讲水浸咪水浸咯,我系5楼咁高未腾过,就系翻唔到屋企之嘛!大惊小怪!
都话咗要将( )( )常态化嘛!水浸自然常态化啦!你有冇见过其他城市嘅市民因为水浸而系度典来典去嘎!点解我地要咁喈!习惯就好了。我地要相信。。。投入咗嘅建设嘛。。。放心啦,唔系百年一遇嘅大雨,我地系唔会再水浸了,我发誓!
本文地址: http://www.zqsx.net/bbs/viewthread.php?tid=654723 复制
防洪防劳,雨污分流
此心托飞雁
防洪防劳,雨污分流
draculad 发表于 2020-9-12 13:38
百年一遇大雨,肇庆市民多幸运一落雨就是百年一遇,今年就遇到七八次罗
3# 17MAN 系百年一遇啊,每一次都系比前一次雨量大几滴嘛。所以啱嘎,没毛病啊!哈哈
2# draculad 全民齐心,共同渡过。
最好的验收方式!实测!  结果是钱花了,商铺倒闭市民不便也忍耐了,但效果###。  
我不打酱油
加缪:对未来真正的慷慨,是把一切献给现在。
7# 我不打酱油 我都睇到,小商铺不停倒闭,快餐,小食,宵夜档不停咁关门。而就系唔明,租金就系不停咁比往年高。呵呵。宜家真系一年比一年少外地人来肇庆工作了。以前就话其他地方嘅唔好,搞到地方乱夹差,宜家到咗人地嫌弃呢度冇钱途了。咁又可以点?个城市日日系度吹嘘有几好,有几多发展,宜家就越搞越差。呵呵。。。都系冇讲咁多了,危险啊!
尘世中一个唏嘘嘅小肥云
有水到
习惯就好,当初说修好了不臭和修好了不水浸的,一个都不敢上来
再见亦是永恒
10# 天狼星矢 还可以啦,不像广州落甘大雨早就水浸街了!半个小时都可以过膝盖,这边落两个钟最多上马路牙子
9# DQman 水漫端城。。。。么?法海系凶手么?
尘世中一个唏嘘嘅小肥云
10# 天狼星矢 你觉得身居要职嘅会来呢个论坛么?
尘世中一个唏嘘嘅小肥云
11# 言宜慢.心宜善 明珠路唔系话几乎浸到上腰么?
尘世中一个唏嘘嘅小肥云
天狼星矢 发表于 2020-9-12 23:59
谁是狗腿子,现在一目了然了吧。
此心托飞雁
[quote]习惯就好,当初说修好了不臭和修好了不水浸的,一个都不敢上来
天狼星矢 发表于 2020-9-12 23:59 [/quo个个潜水了,事实就摆在眼前,难道还敢捂着良心说瞎话吗?谁还信?怎样洗也洗不白拉?
拍个拖发誓很正常 大家开心就好
10# 天狼星矢  你觉得身居要职嘅会来呢个论坛么?
一旧云少爷 发表于 2020-9-13 08:58
就是不会我才来这里扯淡啊,我说了看戏,反正说了也改变不了什么习惯就好
再见亦是永恒
谁是狗腿子,现在一目了然了吧。
draculad 发表于 2020-9-13 09:36
早就知道了啊。。。之前我不是说过,他们那些人,有一股味道
再见亦是永恒
天狼星矢 发表于 2020-9-12 23:59 [/quo个个潜水了,事实就摆在眼前,难道还敢捂着良心说瞎 ...
新星空 发表于 2020-9-13 14:36
楼上就有3个了。。。
再见亦是永恒
返回列表 发帖
您未登陆,无法回复!请点此处进行登陆!